Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@06:59:19 GMT

کمبود زمین در مسجدسلیمان اساسی‌ترین مسئله است

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۵۳۲۷

کمبود زمین در مسجدسلیمان اساسی‌ترین مسئله است

به گزارش خبرنگار مهر، فاضل عبیات عصر امروز در حاشیه بازدید از شهرک امام رضا (۵۴۰ واحدی ساخته شده برای خانوارهای آسیب‌دیده از زلزله) و شهرک ولی‌عصر (۵۰۰ واحدی برای جابه‌جایی واحدهای مسکونی موجود مناطق آلوده به نفت) مسجدسلیمان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بعد از زلزله‌ای که تیرماه سال ۹۸ در مسجدسلیمان حادث شد، توجه‌ها به مسجدسلیمان واقعاً به شکل مناسبی صورت گرفت؛ گویی که این زلزله تلنگری در اذهان مسئولان و متولیان امر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در کنار منازلی که بر اثر زلزله دچار خسارت یا تخریب شده بودند، مناطق آلوده به نشت نفت و گاز و مناطق در معرض خطر نیز مورد توجه قرار گرفته است؛ مصوبه‌هایی که دولت در این ارتباط داشت خیلی بیش از این میزان است که کار آنها در یکی دو سال اخیر شروع شد یعنی در مسجدسلیمان باید به وسیله اجرایی شدن این مصوبات مسائل مربوط به مناطق در معرض خطر و آلوده به نشت نفت و گاز به طور کامل حل شود.

معاون امور عمرانی استانداری خوزستان تصریح کرد: در مرحله اول برنامه این بوده که با محوریت بحث زلزله کار بازسازی و نوسازی آغاز شود و اتفاقات خیلی خوبی از جمله احداث شهرک ۵۴۰ واحدی امام رضا رخ داد که پیشرفت خوبی داشته است.

عبیات ادامه داد: در حال حاضر امکان انتقال خانوارهایی که منازل آنها قابلیت درجاسازی ندارند به شهرک امام رضا وجود دارد؛ همچنین تکمیل واحدهایی در شهرک حضرت ولی‌عصر و انجام دادن کارهای مرتبط با زیرساخت‌های آن یکی دیگر از کارهای انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه موضوع تصویب طرح تفصیلی شهر مسجدسلیمان یکی از کارهای مثبت انجام شده است، گفت: ماه گذشته جلسه شورای عالی زمین و مسکن برگزار شده که موضوع الحاق حدود ۳۹ هکتار به مسجدسلیمان نیز انجام شده است که این کار بزرگی بود.

معاون امور عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به اینکه اراضی فوق متعلق به ارتش بود، اضافه کرد: در مسجدسلیمان اساسی‌ترین مسئله کمبود زمین است؛ بنابراین برای انتقال باید این موضوع حل می‌شد که انجام شد و به طرح تفصیلی شهر الحاق شدند.

عبیات با اشاره به انجام کارهای مطالعاتی گسترده برای مسجدسلیمان، یادآور شد: از بابت کمبود زمین برای انتقال خانوارهای در مناطق آلوده به نشت نفت و گاز و در معرض خطر کمبود زمین وجود داشته و این مسئله اکنون مرتفع شده و این نوید را می‌دهد که مسجدسلیمانی بدون این مسائل در سال‌های آینده داشته باشیم.

وی بیان کرد: با بهره‌گیری از مصوبات دولت باید در سال‌های آینده همه این مسئله را برای مسجدسلیمان حل کنیم که تمهیدات لازم فراهم شده است.

کد خبر 5220394

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری خوزستان مسجدسلیمان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب انتخابات 1400 ویروس کرونا چالش شایستگی بوشهر سوم خرداد فتح خرمشهر جنبش ازما آمار کرونا کرمانشاه گرگان اردبیل آزادسازی خرمشهر واکسن کرونا عکس استانها زلزله کمبود زمین انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۵۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی تحت عنوان «آسیب‌شناسی شهرک‌های صنعتی در ایران» موانع کسب و کار در شهرک‌های صنعتی را بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش، بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی با واحدهای تولیدی بیرون از شهرک‌های صنعتی هم‌پوشانی دارد، اما برخی مشکلات نیز مختص به واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی است. در این گزارش بیشتر بر موانع کسب و کارها در مرحله راه اندازی متمرکز شده و بر این اساس مشکلات مربوط به تأمین زمین مورد نیاز و تمهیدات و امکانات زیرساختی مورد توجه قرار گرفته است.

تأمین برق هم در مرحله راه اندازی کسب و کار و هم در طول دوره فعالیت بنگاه‌ها در شهرک‌های صنعتی، از جمله مهم‌ترین معضلات به شمار می‌رود. معضلات مربوط به تأمین برق نه فقط راه اندازی واحدهای صنعتی را معطل نگه داشته، بلکه واحدهای فعال را نیز با چالش‌های پرشماری مواجه ساخته است. به دلیل ارتباط بین زیر ساخت‌های لازم برای تأمین گاز و برق، مشکلات مربوط به تأمین برق، برای زیرساخت گاز نیز صدق می‌کند.

گفتنی است هر سال معمولاً در فصل گرما، شهرک‌های صنعتی با قطعی برق مواجه می‌شدند و درخواست همیشگی تولیدکنندگان این است که قطعی برق با برنامه‌ریزی و اعلام قبلی باشد تا به تولید آسیب نزند. به همین دلیل در سال‌های اخیر شهرک‌های صنعتی به دنبال تأمین بخشی از برق مورد نیاز شهرک‌ها از طریق نیروگاه‌های مقیاس کوچک بوده‌اند.

همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس معتقد است که محدودیت‌های زیست محیطی در برخی از استان‌ها، به‌ویژه در استان‌های تهران و مرکزی موانع متعددی هم در مرحله آغاز فعالیت و هم در حین فعالیت و مرحله توسعه کسب و کار ایجاد کرده است.

با این حال این گزارش تاکید می‌کند که بسیاری از نقصان‌ها و موانع کسب و کارهای مستقر در شهرک‌های صنعتی، به نبود سیاست‌گذاری زمین در ایران بازمی‌گردد و این نقصان یکی از عوامل اصلی فلج شدن کل تولید است. از جمله در شهرک‌های صنعتی در حال حاضر، زمین به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل شده، نه کالای مصرفی و در این وضعیت صنعتگر یا هر فرد دیگر با هدف صرف خرید زمین و کسب سود آتی از فروش زمین، اقدام می‌کند و نه با انگیزه تولید؛ به ویژه آنکه در حال حاضر در ایران می‌توان بدون پرداخت مالیات یا عوارض زمین‌ها را در شهرک صنعتی با اهداف سوداگرانه احتکار کرد و به فروش رساند.

بدین ترتیب، خرید زمین در شهرک‌های صنعتی در موارد بسیاری، با هدف سوداگری زمین و نه تولید صورت گرفته است. اصلاح سیاست زمین، مستلزم تغییر اساسی رویکردها و نگرش‌ها در این حوزه است. این رویکرد و اصلاحات شامل طیف گسترده‌ای از قوانین، مقررات و رویه‌ها در موضوعات قیمت گذاری، تخصیص زمین، فروش یا اجاره و نوع بهره برداری و غیره را در بر می‌گیرد.

کد خبر 6097926 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • اجرای طرح آبخیزداری در بالادست شهرک شهید کشوری
  • ‌تلاش برای راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی جدید در مناطق تقاضا محور استان فارس
  • برخی شهرک‌های زنجان کمبود مدرسه دارند
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!