Web Analytics Made Easy - Statcounter

 بی‌هیچ تردیدی از دغدغه‌های جدی جامعه امروز ما، نبود فرصت‌های شغلی کافی است. با وجود تلاش‌هایی که برای کاهش جمعیت بیکاران در استان خراسان رضوی صورت گرفته، برآورد می‌شود حدود22 هزار نفر بیکار در این استان وجود داشته باشند.

محبوبه علی‌پور/

 بی‌هیچ تردیدی از دغدغه‌های جدی جامعه امروز ما، نبود فرصت‌های شغلی کافی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود تلاش‌هایی که برای کاهش جمعیت بیکاران در استان خراسان رضوی صورت گرفته، برآورد می‌شود حدود22 هزار نفر بیکار در این استان وجود داشته باشند.

این درحالی است که بیشتر این افراد به خصوص دانش‌آموختگان دانشگاهی معتقدند بدون سرمایه و یا حمایت‌ها و رانت‌ها نمی‌توان حتی به درآمد حداقلی رسید. به هرروی برای اصلاح این تصور و آموختن چند شگرد کارآفرینی، گفت‌وگویی با محمدرضا عابدینی، مدیرعامل شرکت پدیده انرژی پارسیان که به تازگی مورد قدردانی مدیران استان قرار گرفته؛ انجام دادیم که با هم می‌خوانیم.

* آقای عابدینی، در بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی طرحی از شما در میان 10 طرح فناورانه سال رونمایی شده و مورد تقدیر قرار گرفت. لطفاً درباره طرح یادشده توضیح بدهید.

- حدود دو سال است طرح «اکچویتورهای Gas over Oil با انواع سیستم‌های کنترل» در حوزه صنعت نفت و گاز را در دست تولید دارم که مهم‌ترین کارکرد این دستگاه تشخیص شکستگی در خطوط لوله نفت و گاز است که به صورت دستی، خودکار و کنترل از راه دور عمل می‌کند. همچنین ویژگی متمایز این دستگاه آن است که بدون هرگونه توان و انرژی خارجی قادر است نیرومحرکه لازم را تا 7 هزار و 500 نیوتن متر برای باز و بسته کردن شیرهای بال ولو (Ball valve) خطوط انتقال نفت یا گاز تأمین کند که این میزان معادل قدرت یک پرس 150 تنی است. این درحالی است که کشور ما چندین سال استوابسته به واردات این محصول بوده و هرساله وزارت نفت این محصول را در کنار 10 کالای دیگر به عنوان کالای راهبردی معرفی می‌کرده که نیاز به خرید از شرکت‌های خارجی داشته است. به این ترتیب در دو سال اخیر بیش از هزار و 500 قطعه از این محصول به طور کامل در شرکت ما ساخته شده و در مراکز مورد نیاز به کار گرفته شده است.

*مزیت‌های محصول شما نسبت به نمونه خارجی چیست که مصرف‌کننده داخلی ترجیح دهد این کالا را خریداری کند؟

- درحال حاضر با وجود محدودیت‌های متعدد، همچنان قیمت کالای تولید شده در صورت خرید از محل کارخانه یک سوم قیمت کالای خارجی است و با احتساب هزینه حمل‌ونقل یک چهارم آن برآورد می‌شود. همچنین زمان تحویل سفارش از سوی ما دوماه است، در حالی که برای خرید کالای خارجی وزارت نفت ناگزیر بود سه ماه منتظر بماند که نتیجه درخواست سفارش مشخص شود. نکته دیگر اینکه به لحاظ خدمات پس از فروش و تعمیرات نیز شرکت ما خدمات ویژه‌ای درنظر دارد. ناگفته نماند که با روند بومی‌سازی تجهیزات یادشده ضمن آنکه 25 نفر به طور مستقیم و 50 نفر به طور غیرمستقیم به کار مشغول شده‌اند، فرصتی پیش آمده که برای تعمیر و بازسازی کالاهای خارجی نیز که در گذشته خریداری شده از قطعات تولیدی خودمان استفاده کنیم.

*هزینه اولیه شما برای ورود به این عرصه چه مقدار بوده و در این سال‌ها چقدر منفعت اقتصادی برای شما حاصل شده است؟

- من سال 88 فعالیتم را با 2 میلیون تومان وام و با قطعه‌سازی آغاز کردم. همچنین در هفت سال اخیر که پروژه ساخت اکچویتورها را در دست داشتم توانستم 5 میلیارد تومان کسب کنم که همین میزان را نیز برای تولید محصولات و گسترش فعالیتم هزینه کردم. خوشبختانه دیگر نیاز به دریافت هیچ وامی نداشته‌ام، چراکه محصولی که ما تولید می‌کنیم دانش‌بنیان بوده و حاشیه سود بالایی دارد. همچنین به دلیل اینکه محصولات ما دانش بنیان قلمداد شده از پرداخت مالیات معاف است و به لحاظ تأمین تجهیزات مورد حمایت معنوی پارک علم و فناوری خراسان رضوی بودیم که این دو محور در گسترش فعالیت ما اثرگذار بوده است.

*زمانی که با کارآفرینان و فناوران گفت‌وگو می‌کنیم از چالش‌های نبود قوانین برای مالکیت معنوی و فکری می‌گویند، شما با این قضیه مواجه بودید؟

- بسیار با این مسئله مواجه بودم، اما برای غلبه بر این امر سعی کردم محصولی باکیفیت، با خدمات ویژه پس از فروش و با قیمت مناسب تولید کنم تا برتمام رقبا پیشی بگیرم. همچنین معتقدم کارآفرینان برای بقا ناگزیرند با تدبیر و تقویت نگاه تجاری‌سازی محصولات را تولید کنند. این درحالی است که بیشتر کارآفرینان افراد توانمند در عرصه تولید هستند، اما از لحاظ ویژگی‌های مدیریتی و تجارتی ضعف دارند. اگر قانون مالکیت معنوی و فکری، تصویب و به اجرا دربیاید، افرادی با کمترین تغییر محصولی مشابه را تولید و در بازار عرضه می‌کنند. به این ترتیب درعمل نیز این قانون اثرگذاری نخواهد داشت. به هرروی هر کارآفرینی نباید خود را در مالکیت فکری چند محصول محدود کند، چراکه هیچ مشتری تنها به خرید از یک منبع اکتفا نمی‌کند، حتی نهادهای دولتی نیز ترجیح می‌دهند چند شرکت تولیدی وجود داشته باشد که کالاهای مورد نیاز خود را با قیمت بالایی خریداری نکنند. به این ترتیب زمان و عمر فعالیت کارآفرینی ما بسیار کوتاه خواهد بود، اگر دلخوش به این باشیم که ما تنها تولیدکننده هستیم، زیرا به محض اینکه در بازاری جذابیت به وجود بیاید سیلی از رقبا شکل می‌گیرد.

*شما برنامه‌ای برای صادرات محصولات خودتان نداشتید؟

- با وجود آنکه امکان صادرات فراهم بوده و بازارهایی نیز وجود دارد، برنامه‌ای برای این قضیه نداشتم، چراکه به اندازه‌ای با تقاضای داخلی مواجه بودم که فرصتی برای برنامه‌ریزی در این زمینه فراهم نشده است.

*اگر شما زمانی به جایگاهی برسید که نسبت به حمایت از کارآفرینان اثرگذار باشید چه برنامه‌ای را اجرا می‌کنید؟

-از آرزوهایم این است که بتوانم «شهرک صنعتی و کارآفرینی » را با تمام امکانات و تجهیزات ایجاد کنم. به این ترتیب اگر کارآفرین جوانی مراجعه کرد من مجموعه‌ای از امکانات و تجهیزات را همانند تراشکاری، جوشکاری، خدمات الکترونیکی، مشاوره بازاریابی و... در اختیارش قرار دهم. همچنین اگر ایده‌ای داشت هزینه ساخت طرح اولیه‌اش را بپردازم.

*درحال حاضر بسیاری از شرکت‌های صاحبنام خارجی تولید قطعات و تجهیزات خود را به شرکت‌های خرد و گمنام واگذار کرده‌اند، آیا این ایده در فضای کارآفرینی جامعه ما نیز قابل اجراست؟

- به طورقطع میسر است و حتی انجام می‌شود که این قضیه به عنوان برون‌سپاری شناخته شده است، برای مثال در حوزه صنعت نفت وگاز یک شرکت بزرگ قراردادی را برای تولید محصولاتی با وزارت نفت می‌بندد سپس بخشی از ساخت این محصولات را به شرکت ما واگذار می‌کند. به این ترتیب ما نیز مسئولیت ساخت قطعاتی را به شرکت‌ها و کارگاه‌های خرد می‌دهیم. درحال حاضر 20 کارگاه در شهرمشهد برای ساخت محصولات با ما همکاری دارند. البته اجرای بهینه این شیوه نیز نیازمند مهارت‌های مدیریتی است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کارآفرینی اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۷۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد یک میلیون ظرفیت تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با ارائه تسهیلات ۸۰۰ میلیاردی

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به همکاری خوب این صندوق با وزارت نیرو، گفت: ظرفیت قانونی برای حمایت از شرکت‌های فعال در حوزه تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با راندمان بالا (BLDC) شکل گرفته و درحال حاضر یک میلیون ظرفیت برای تولید این الکتروموتورها در کشور ایجاد شده است.

به گزارش ایسنا، نشست ارتقای بهره‌وری انرژی با جهش تولید موتورهای فوق کم‌مصرف کولرهای آبی با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر محمود کمانی؛ معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، دکتر زیاری؛ مدیرکل دفتر راهبری طرح‌های بهره‌وری انرژی ساتبا، دکتر محمدسجاد گازر؛ مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد معیار مصرف انرژی و محیط زیست، مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده موتورهای فوق کم‌مصرف با راندمان بالا (BLDC) و همچنین مدیران شرکت‌های تولیدکننده کولرهای آبی در محل صندوق نوآوری برگزار شد. 

دکتر محمدصادق خیاطیان در این نشست با اشاره به موضوع مهم ناترازی انرژی، گفت: همه باید بدانیم که امروز حول یک موضوع مهم ملی دور هم جمع شده‌ایم تا راه‌حل‌های مناسبی در این حوزه ارائه کرده و بخشی از مساله ناترازی انرژی برق را با تأکید ویژه بر بهره‌وری انرژی حل کنیم. مساله ناترازی انرژی و ناترازی برق، موضوعی است که گریبانگیر کشور است و این موضوع با فناوری قابل حل است.

وی تصریح کرد: حدود دو سال است که در صندوق نوآوری و شکوفایی روی مسائل کلیدی و راهبردی کشور متمرکز شده‌ایم و چند مساله را در دستور کار قرار داده‌ایم که یکی از این مسائل، ناترازی انرژی با تأکید بر بهره‌وری انرژی است. معتقدیم دانش‌‎بنیان‌ها باید به سراغ حل مسائل راهبردی کشور بیایند و یکی از این مسائل، ناترازی انرژی است. 

خیاطیان خاطرنشان کرد: طبق قانون، در صندوق نوآوری و شکوفایی با انواع ابزار و خدمات، وظیفه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان را برعهده داریم. در همکاری خوب با وزارت نیرو و ساتبا، ظرفیت قانونی برای حمایت از شرکت‌های فعال در این حوزه شکل گرفته است. از طریق ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلاتی که در اختیار ۱۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه تولید موتورهای فوق کم مصرف با راندمان بالا (BLDC) قرار گرفت، طرف عرضه تولید این الکتروموتورها را توسعه دادیم و زیرساخت‌های خوبی در این حوزه شکل گرفته است. درحال حاضر یک میلیون ظرفیت برای تولید موتورهای BLDC در کشور ایجاد شده است.

حمایت از تحقیق و توسعه در شرکت‌های دانش‌‎بنیان برای حفظ کیفیت و رعایت استاندارد

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: در این حوزه اصلا نگاه خطی نداریم و با نگاه سیستمی حرکت می‌کنیم و از همه کسانی که در این زنجیره ارزش (الکتروموتورسازان و کولرسازان) حضور دارند، حمایت می‌کنیم. بحث رعایت استانداردها را نیز با جدیت پیگیری می‌کنیم، زیرا معتقدیم کشوری که استاندارد قوی نداشته باشد، فناوری در آن کشور توسعه نیافته است. کارهای بسیار خوبی در شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه صورت گرفته است. برای حفظ کیفیت و رعایت استاندارد در تولید موتورهای فوق کم مصرف(BLDC) از تحقیق و توسعه در شرکت‌های دانش‌‍‎‌بنیان حمایت می‌کنیم. 

خیاطیان افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه تولید موتورهای BLDC باید دغدغه‌های کولرسازان را مدنظر داشته و علاوه بر رعایت استاندارد و حفظ کیفیت، نوآوری نیز داشته باشند. البته دانش‌بنیان‌های ما با بهره‌مندی از نیروهای دانشی و توان فنی که در اختیار دارند، توجه به حفظ کیفیت و رعایت استانداردها را اثبات کرده‌اند. تولیدکنندگان کولر نیز باید به این حوزه با نگاه ملی توجه کنند.

ایجاد یک میلیون ظرفیت در حوزه تولید موتورهای فوق کم مصرف (BLDC) 

وی تأکید کرد: بحث تأمین مالی، دغدغه تولیدکنندگان الکتروموتور، کولرسازان و حتی مصرف‌کنندگان است. از طریق ابزارهای مالی مختلفی (تسهیلات، لیزینگ) که در صندوق نوآوری و شکوفایی در اختیار داریم، تلاش می‌کنیم دغدغه الکتروموتورسازان و کولرسازان را برطرف کنیم. از طریق این ابزارها، به توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز برای تولید موتورهای فوق کم‌مصرف (BLDC) کمک کرده‌ایم و یک میلیون ظرفیت در این بخش ایجاد شده است. همچنین آمادگی داریم در بحث تأمین مالی قراردادهای بین الکتروموتورسازان و کولرسازان، نقش‌آفرینی کنیم. شرکت‌های تولیدکننده کولر می‌توانند در قرارداد با دانش‌بنیان‌ها، از ابزار لیزینگ صندوق نوآوری استفاده کنند. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به یکی از دغدغه‌های جدی در این زمینه، گفت: بحث موتورهای غیراستاندارد یا اصطلاحا زیرپله‌ای قطعا یکی از دغدغه‌های جدی ساتبا، سازمان ملی استاندارد و ما در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری است و تلاش می‌کنیم در این زمینه، اقدامات مؤثری انجام دهیم. 

وی تصریح کرد: از تولیدکنندگان کولرهای آبی می‌خواهیم به توان دانش‌بنیان‌های این حوزه اعتماد کنند و تولیدکنندگان موتورهای BLDC نیز دغدغه‌های کولرسازان در رعایت استاندارد و حفظ کیفیت را مدنظر داشته باشند. اگر ۲۰ میلیون کولر آبی موجود در کشور به موتورهای BLDC مجهز شوند، شاهد ۵ هزار مگاوات کاهش مصرف برق خواهیم بود. 

خیاطیان افزود: همه باید پای کار بیایند. حمایت از دانش‌بنیان‌های فعال در این حوزه، علاوه بر رونق تولید و کمک به اشتغال نخبگان در شرکت‌های دانش‌بنیان، به کاهش ناترازی انرژی و افزایش بهره‌وری انرژی کمک کرده و نفع آن برای اقتصاد کشور خواهد بود.

اعلام آمادگی ساتبا برای نقش‌آفرینی در مذاکرات بین تولیدکنندگان موتورهای BLDC و کولرسازان

دکتر محمود کمانی، معاون وزیر نیرو نیز در این نشست با اشاره به اقدامات انجام‌شده طی دو سال گذشته، گفت: در تعامل و همکاری مشترک با نهادهای مختلف، اقدامات خوبی صورت گرفته است و بحث تدوین و ابلاغ استاندارد اجباری کولرهای آبی با همکاری سازمان ملی استاندارد در طی دو سال انجام و کولرها با گرید زیر A حذف شدند.  

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) تصریح کرد: همچنین در همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، بحث تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با راندمان بالا (BLDC) توسط شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده است. در حال حاضر ۱۶-۱۵ شرکت دانش‌بنیان خوب در این حوزه فعالیت می‌کنند و ظرفیت مناسبی از لحاظ دانش فنی در این حوزه شکل گرفته که این موضوع با رونق تولید داخلی و توسعه اشتغال در کشور گره خورده است. 

کمانی افزود: از کولرسازان درخواست می‌کنیم که به سراغ این شرکت‌ها رفته و کیفیت محصولات و قیمت‌های آنها را بررسی کنند. مرحله بعدی کار، ملزم شدن تولیدکنندگان موتورهای فوق کم‌مصرف BLDC به رعایت استاندارد و حفظ و ارتقای کیفیت است. در ساتبا آمادگی داریم در بحث مذاکرات خرید بین تولیدکنندگان الکتروموتورها و کولرسازان، نقش‌آفرینی کنیم.

معاون وزیر نیرو تأکید کرد: یکی از موضوعات مطرح در این حوزه، جلوگیری از ورود موتورهای غیراستاندارد یا اصطلاحا زیرپله‌ای است که این موضوع را با همکاری مشترک با نهادهای ذی‌ربط، به سرعت و با جدیت پیگیری می‌کنیم. تلاش‌های زیادی در این حوزه صورت گرفته است و برخی نهادهای دیگر نیز باید به این حوزه ورود کنند. 

وی خاطرنشان کرد: باید طرح‌های ویژه‌ای برای توسعه بازار این محصولات داشته باشیم. به عنوان مثال، ۲۰ میلیون کولر آبی با موتورهای قدیمی در کشور وجود دارند که اگر آنها با موتورهای فوق کم‌مصرف با راندمان بالا (BLDC) جایگزین شوند، منجر به کاهش ۵ هزار مگاواتی مصرف برق می‌شود. موضوعات دیگری مثل تأمین مالی لیزینگ یا انجام طرح‌های پایلوت را نیز برای تحریک تقاضا و تقویت این حوزه در دستور کار داریم. 

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در این نشست، تعدادی از مدیران شرکت‌های تولیدکننده الکتروموتور و کولرسازان، به برخی از مسائل و مشکلات موجود از جمله بحث واردات بی‌رویه الکتروموتورها، وجود الکتروموتورهای غیراستاندارد یا اصطلاحا زیرپله‌ای، بحث مابه‌التفاوت قیمت موتورهای عادی و BLDC اشاره کردند که مسؤولین حاضر در این نشست، توضیحاتی را درخصوص مسائل مطرح‌شده ارائه کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وام‌های صنعتی در چین هم به کارخانه‌ها نمی‌رسند
  • ‌تلاش برای راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی جدید در مناطق تقاضا محور استان فارس
  • ایجاد یک میلیون ظرفیت تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با ارائه تسهیلات ۸۰۰ میلیاردی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • کمک به ایجاد شغل با احیای ۹۰۰۰ کارخانه
  • بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی ایجاد شده است
  • انتقال ۱۰۰ واحد ضایعاتی دارای مجوز به شهرک صنعتی خیرآباد
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • ایران موفق به تولید زیردریایی هدایت پذیر از راه دور شد
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی